Europa

Wij zijn een team van Nederlanders en Tsjechen met tezamen meer dan 50 jaar ervaring in het organiseren van actieve vakanties in Tsjechië voor Nederlanders en Belgen. We spreken de taal en kennen de regio's als onze broekzak. We organiseren individuele wandelreizen en fietsreizen in de mooiste regio's van Tsjechië. Daarnaast organiseren we een breed scala aan outdoor- en funactiviteiten voor individuele reizigers, families, scholen en scoutingverenigingen. Wij staan voor maatwerk en kwaliteit. Sinds 2000 zijn wij dé absolute nummer 1 in actieve reizen naar Tsjechië.

De reizen van All for Nature Travel bieden u de mooiste wildlife ervaring en dragen bij aan natuurbescherming. U reist over de hele wereld op comfortabel niveau en verblijft bij onze kleinschalige, duurzame lodges. Geniet van ongerepte natuur en haar dierenleven in de wetenschap dat u bijdraagt aan haar behoud. Ga op zoek naar berggorilla's, tijgers, orang-oetans, ijsberen, sneeuwluipaarden, jaguars, paradijsvogels, walvissen, olifanten of neushoorns met de beste kans om hen ook daadwerkelijk te zien. Alle reizen kunnen wij voor u op maat uitwerken of u reist in een kleine groep van 4-10 avontuurlijke natuurliefhebbers.

Ben jij ook een groot liefhebber van bijzondere, avontuurlijke georganiseerde reizen met een spiritueel en mystiek tintje? Ga dan mee op de reizen die Centrum-Nautilus, begeleidt door Cocky van Dam, aanbiedt. De reizen zijn allemaal spiritueel en/of mystiek te noemen zonder zware religieuze ondertoon of zweverig te zijn. De reizen nodigen je uit om met een open oog en hart te kijken naar de een andere manier van leven en beleven en het bezoeken van bijzondere plekken met een spirituele en of mystieke uitstraling. Elke reis is niet alleen een reis naar een prachtige plek op onze moeder aarde, maar ook een reis naar binnen. Het zijn reizen met respect voor natuur, oudheden en met interesse voor eigen ontwikkeling/zingeving.

Eye4Cycling, bijzondere fietsvakanties https://eye4cycling.nl/ Stand: 03 Genietend op een terrasje in de zon, bijkomend van een heerlijke fietsroute door een uitgestrekt landschap over rustige binnenwegen. We hebben zojuist een prachtige tocht gefietst en we slapen vannacht in een 900 jaar oud klooster. Alles wordt geregeld, tot het vervoer van de bagage aan toe. Dit is kort samengevat wat Eye4Cycling doet en daar ligt onze kracht. Individueel of met een groep of een geheel op maat gemaakte reis. Veel is mogelijk! Eye4Cycling is aangesloten bij het garantiefonds van de GGTO.

Genius Loci Travel is dé specialist voor bijzondere wandel en fietsreizen in Italië!

Wij zijn een klein, gespecialiseerd reisbureau, met onze basis in Salerno. Al ruim 20 jaar zetten wij wandel-en fietsvakanties in Italië uit voor vrijwel alle touroperators en reisorganisaties die wandel-en fietsvakanties aanbieden.<br> Al onze prachtige routes worden ter plekke door ons ontwikkeld en duidelijk beschreven. Veel van de wandelpaden zijn door ons 'ontdekt' en worden door ons in samenwerking met de lokale bevolking en de plaatselijke autoriteiten schoongehouden. Hierdoor kan Genius Loci Travel vaak als eerste nog onbekende streken op de ‘wandelkaart’ zetten. Maar ook in de bekende toeristische (wandel-)gebieden, zoals de kust van Amalfi, Toscane en de Cinque Terre, ontwikkelen we unieke wandeltochten. Niet langs de gebaande paden, zodat u niet met horden anderen langs hetzelfde pad loopt. Ook in de keuze van accommodaties zijn wij uniek, of het nu een authentiek agriturismo is of een luxueus hotel. En sinds bijna 10 jaar bieden wij ook kayaktours aan, langs de kust van Amalfi en in de prachtige Cilento. En uiteraard maken wij reizen op maat, voor wandelaars en fietsers, maar ook voor wijnproevers, kunsthistorici, geologen, natuurliefhebbers, kunstschilders... Welke interesses u ook heeft, wij kunnen u een onvergetelijke vakantie voor u in Italië organiseren. Wij maken ook reizen 'op maat'. Met onze kennis van Italië kunnen wij precies de vakantie die u in gedachten heeft voor u organiseren. Een antwoord op uw vraag per mail (of telefoon), dat krijgt u zeker in het Nederlands!

Genius Loci Travel, voor een actieve vakantie in het authentieke Italië !

Alweer zo'n 14 jaar geleden zijn we een outdoor bedrijf begonnen in Zweden. We bieden families en stellen aan om een week te gast te zijn bij ons met gevarieerde activiteiten. In de zomer kanoën, vlotvaren, mountainbiken, wandelen en overnachten op een eiland. Onze accommodatie zit aan het Gräsmången meer in Midden Zweden. In de winter sneeuwscooteren, hondensleeën, ijsvissen, sneeuwschoenen wandelen, langlaufen en een overnachting in een tippi tent. Onze accommodatie in de winter zit in het noordelijkst puntje van de provincie Värmland met de bergen recht voor ons huis. Het week programma dat we aanbieden is inclusief accommodatie, eten en activiteiten.

Erik en Vanessa Daleweij

Sailing, Service and a Smile! Wij organiseren blue cruises en zeilvakanties aan boord van onze klassieke houten zeilschepen. Dit zijn ‘gulets’ en ze zijn volledig getuigd om de vaarroutes grotendeels onder zeil af te leggen. Gastvrije en vriendelijke kapiteins en bemanning nemen u mee naar de mooiste plekken langs de Turkse Zuidwestkust en Griekse eilanden. De service aan boord kent bijna geen grenzen (9,7 op Zoover!). De naam van ons familiebedrijf ‘Güldeniz’ betekent dan ook: een lach op de zee. De 8-daagse groepsreizen met vertrek vanaf april tot november zijn te boeken voor verschillende vaarroutes. Het is ook mogelijk om een schip exclusief te reserveren voor een groep vrienden of familie.

Noord-Spanje Reizen staat voor duurzaam en lokaal toerisme en biedt kleinschalige groepsreizen, individuele reizen en taalreizen aan. De reiziger kan profiteren van uitgebreide kennis, reiservaring en een persoonlijke benadering. De bijzondere reizen zijn met zorg samengesteld en net even anders dan anders. Het ‘groene Spanje’ willen we graag groen houden en daarom biedt Noord-Spanje Reizen enkel reizen over land aan. De reizen zijn ontworpen voor de nieuwsgierige mens die van wandelen, natuur, cultuur en samenleving houdt. Ontdek de mystiek, de eeuwenoude cultuur, de ambachten, de heerlijke keuken en het fantastische landschap aan de noordkust van Spanje.

Norden Trips is een onafhankelijke reisspecialist op het gebied van reizen naar Noorwegen, Zweden en IJsland. Persoonlijk contact, veel eigen ervaring, tijd voor een uitgebreid adviesgesprek en een reis op maat naar uw wensen zijn onze kenmerken. Met eigen auto, luxe camper, per trein of vliegtuig - in vakantiehuizen, hytter of hotels, in zomer en winter, Norden Trips verzorgt het voor u. En wat te denken van de mooiste zeereis van de wereld? De Hurtigruten vertrekt dagelijks en vaart langs de Noorse kust tot aan de Russische grens. Wilt u meer informatie? Kom dan langs op onze stand. Onze gegevens en werkwijze vindt u ook op onze site: www.nordentrips.nl

Norske Noorwegen Reizen is de Noorwegenspecialist sinds 1953. Alle reizen worden door ons van A tot Z ingekocht, samengesteld en georganiseerd. Wij presenteren ieder jaar een schitterende winter - en zomerbrochure met de mooiste winterbestemmingen voor langlaufen en alpine skien, avontuurlijke hondensledetochten, een sneeuwscootersafari of walvissafari en natuurlijk ons uitgebreide aanbod Noorderlicht reizen. In de zomer bieden wij ruim 50 autotours via een groot assortiment hotels, vakantiewoningen of kampeerhutten. Laat men de auto liever thuis, dan vindt men een zeer uitgebreid aanbod van diverse fly & drive reizen, treinreizen en city breaks. Ruim 25 jaar zijn wij exclusief vertegenwoordiger van Hurtigruten, de dagelijkse postboot langs de Noorse fjordenkust en tevens expeditie reizen naar Spitsbergen, Groenland, IJsland, Canada, Zuid-Amerika en Antarctica.

We nemen je mee naar zeer speciale plekken, waar de inspiratie voelbaar van afspat. Of je nu bij het ochtendgloren middenin de steencirkel van Stonehenge staat, zomaar oude tempeliersplaatsen in Portugal tegenkomt of een pelgrimsberg in West-Ierland beklimt, het laat niemand onberoerd. Tjeerd Gorter leert je bij de plekken hoe je gericht de onderstroom van het landschap kunt waarnemen en wat het effect hiervan op je is. Er is alle ruimte om te genieten, te verwonderen en te bezinnen. Je komt terug als een ander mens en volledig opgeladen!

Tierragua is specialist in reizen naar de Spaanse regio Extremadura en biedt unieke individuele maatwerkreizen aan. Extremadura heeft rust, ruimte, cultuur en natuur, een combinatie die schaars is in Europa. Je ervaart hier nog hoe het is om alleen oog in oog te staan met een onmetelijke ruimte en onbegrensde tijd. Om dit te behouden staan kleinschaligheid en ecotoerisme hoog in het vaandel bij Tierragua. Tierragua biedt reizen en activiteiten aan op het gebied van cultuur en geschiedenis, culinair, natuur, wandelen & fietsen en onthaasten op het platteland. Ga naar tierragua.nl en laat je inspireren!

Tot hier en verder reist anders dan anderen. We reizen bijvoorbeeld s nachts waar iedereen overdag reist en naar landen die in het geheel niet bestaan. Waar anderen een grens trekken willen wij weten wat er achter die grens te doen is. Onze reizigers willen de Albanese rakistoker persoonlijk leren kennen, zich in het zweet werken met Sovjetgymnastiek en zelf turf steken bij de whiskydestilleerderij. Ze weten dat reizen soms afzien is en dat uren wachten aan de grens, een veerboot missen of ergens een behoorlijke kater aan overhouden de mooiste verhalen oplevert.

Wanneer u met ons reist, steunt u ook de lokale mensen die u ontmoet en de gemeenschappen die u bezoekt - waardoor onze wereld voor iedereen een beetje beter wordt. Omdat we geloven dat reizen niet alleen je leven kan veranderen, maar ook het leven van mensen over de hele wereld. Het enige wat u hoeft te doen is gaan. Wij zijn Traveleers, gespecialiseerd in exclusieve rondreizen in combinatie met het doen van verantwoord vrijwilligerswerk. Terwijl jijzelf een prachtige rondreis maakt, geef jij minderbedeelden, dieren en vrouwen kracht. Je zal de reis intensiever ervaren door het directe persoonlijke contact en voldoening. En de wereld wordt er een stukje mooier van. Mooi toch?

Albania Een land met een verleden van brute onderdrukking, waar je nog altijd de sporen van ziet. Maar ook een land van ongekend natuurschoon, heerlijke stranden, stille archeologische sites en betoverende steden als Berat en Gjirokaster. Een land waar mensen je zomaar een raki, vijg of appel geven en geen dag hetzelfde is. Travelling Albania stelt met veel gevoel uw reis voor u samen en biedt daarnaast een piekfijn aanbod van kleinschalige groepsreizen. Zoals per minibus langs oud-communistische relicten, de parels van de westkust, of een onvergetelijke agrofarm-cuisine. Kom langs!

Waterproof Cruises & Expedities is de onafhankelijke Poolexpeditie specialist van Nederland. Al sinds de jaren negentig bezoeken wij de mooiste uithoeken ter wereld, zowel boven als onder water, een passie die we graag met u delen! Aan boord van kleine comfortabele schepen nemen wij u mee op een authentieke en verantwoorde ontdekkingsreis. Ga op zoek naar pinguins in Antarctica of verken de kusten van Groenland met een ijsversterkt schip. Vaar langs het pakijs van het Noordpoolgebied en snorkel met bultrugwalvissen en orkas in Noorwegen. Onze reizen fascineren zelfs de meest ervaren reizigers!

YUGEN tours is gespecialiseerd in drie bijzondere bestemmingen: de Azoren, Costa Rica en Noord-Portugal. We werken uitsluitend met lokale ondernemers zodat enerzijds de lokale mensen kunnen genieten van de inkomsten uit toerisme en we jou anderzijds een authentiek, origineel avontuur kunnen bieden. Door regelmatig persoonlijk op bezoek te gaan, onderhoudt YUGEN een nauwe band met deze unieke partners, ontdekken we steeds nieuwe verborgen juweeltjes en kan jij genieten van een memorabele ervaring op maat. Dit alles met oog voor duurzaam en verantwoord reizen. Laat je alvast inspireren door de voorbeelden op onze website.

Useful links for participants